Beton- & metselwerk

Diamantboormachines /dozenboor

Bent u op zoek naar een diamantboormachine/dozenboor? Een dozenboor wordt gebruikt voor het maken van gaten in beton en steenachtige ondergronden. Dozenboren worden ook wel diamantboren genoemd en kunnen nat en droog boren. De diamantboor wordt gebruikt om bijvoorbeeld wandcontactdozen in muren te boren. Wij verhuren een dozenboor waarop diamantboren van 18 tot 160 mm aangesloten kunnen worden én waar nat boren mogelijk is dankzij een wateraansluiting. Wanneer zou u nat of droog boren? Wij geven hier wat meer informatie over het gebruik van een dozenboor.

Nat boren met dozenboor

Bij 123 Machineverhuur kunt u terecht voor een dozenboormachine met wateraansluiting. Maar waarom zit die wateraansluiting op een diamantboor? Als u in beton wil boren, kunt u beter nat boren, omdat water het beton wat zachter maakt en u daardoor geen hinder ondervindt van mogelijk betonijzer. Het is niet zo dat u bij het boren gelijk in een plas water staat, u kunt namelijk de watertoevoer zelf regelen. Nat boren geeft nog meer voordelen: zo zal er minder stof ontstaan en wordt de boor minder warm, waarmee we schade kunnen voorkomen. In veel gevallen is het dus verstandig om nat te boren met de diamantboor.

Wanneer droog boren met dozenboor?

Wilt u gaten boren in zachter steen, dan kunt u gerust droog boren met een diamantboor. Bij zachter steen kunt u denken aan zandsteen of baksteen. Aan het droog boren zitten ook voordelen, zo hoeft er geen wateraansluiting in de buurt te zijn en hoeft u ook geen maatregelen te treffen voor eventuele waterschade. U kunt wel meer hinder ondervinden van stof, zorg dus dat u een mondkapje op doet en dek spullen af waar geen stof op mag komen. Ook kunt u een (bouw)stofzuiger gebruiken bij het boren.

Waarom een diamantboor huren?

Een diamantboor zal u over het algemeen niet iedere dag nodig hebben. Gaat u echter verbouwen, dan kan dit type boor plotseling onmisbaar zijn. Omdat de diamantboor duur in aanschaf kan zijn, kunt u de boor beter niet aanschaffen als u deze niet vaker nodig verwacht te hebben. Het huren van de boor is dan een beter idee. Bij ons kunt u de diamantboor voor een aantrekkelijke prijs huren. U betaalt zo alleen voor de boor op de momenten dat u deze nodig heeft.

Een diamantboor of dozenboor huren

Een dozenboor huurt u gemakkelijk via 123 Machineverhuur, daarbij kunt u de 80mm diamant voor droog gebruik huren en een statief voor de dozenboor, ter ondersteuning bij het boren. Heeft u vragen over de dozenboor, dan kunt u contact met ons opnemen Wij hebben verschillende specialisten in dienst die u graag verder helpen. U kunt de dozenboor en toebehoren huren door de artikelen in de winkelmand te plaatsen. Hierbij geeft u aan wat voor u de dichtstbijzijnde vestiging is en hoe lang u de boor wilt huren. Wij maken vervolgens uw reservering gereed en sturen u een bevestiging, als de verhuur van de dozenboor akkoord is.

Verhuur voor en door professionals!