Tuin & park

Kloofmachines

Vroeger maakte men blokken hout een kopje kleiner door een beroep te doen op een hakbijl en een boomstronk. Tegenwoordig kunt u het uzelf een stuk gemakkelijker maken door een kloofmachine te huren bij 123 Machineverhuur. Een houtsplijter, zoals het apparaat ook wel heet, heeft een erg simpele werking. U legt het hout in de reling, geeft een flinke ruk aan de hendel en het hout is doormidden.

Wilt u een kloofmachine huren, dan heeft u verschillende opties tot uw beschikking. 123 Machineverhuur heeft twee soorten te leen, waarbij het T-getal de variabele is. Deze waarde geeft de mate van kloofkracht weer. Bij ons kunt u kloofmachines krijgen met een T-waarde van 7,5 en 8.

Kloofmachines

Vroeger maakte men blokken hout een kopje kleiner door een beroep te doen op een hakbijl en een boomstronk. Tegenwoordig kun je het jezelf een stuk gemakkelijker maken door een kloofmachine te huren bij 123 Machineverhuur. Een houtklover, zoals het apparaat ook wel heet, heeft een erg simpele werking. Je legt het hout in de reling, geeft een flinke ruk aan de hendel en het hout is doormidden.

Wil je een kloofmachine huren, dan heb je bij ons een houtkloofmachine als optie. De T-waarde is het variabele. Deze waarde geeft de mate van kloofkracht weer. Onze houtkloofmachine heeft een T-waarde van 7.5.

Houtklover

Zodra de winter eraan zit te komen, gaan bezitters van tuinkachels en tuinhaarden massaal het bos in om hout bij elkaar te sprokkelen. Om de blokken te laten passen in je tuinhaard, is het wel zo handig om een houtkloofmachine te hebben. Door een houtklover te huren, kun je zachthout uit het bos omzetten in brandhout. Maar het splitsen van hardhout blokken die vooraf in secties zijn gesneden behoort ook tot de opties.

Het leuke aan het huren van een kloofmachine, is dat je de nodige voorpret hebt. Onder het genot van een muziekje kun je het brandhout alvast ‘kachel klaar’ maken. Het is toch heerlijk om te genieten van de haard, realiserende dat je alles zelf in gereedheid hebt gebracht!

Variabelen van de houtsplijters

Houtsplijters, zoals de kloofmachines ook wel worden genoemd, tref je in diverse varianten op onze website. In ons assortiment tref je houtsplijters met een T-waarde van 7.5 T en houtsplijters met 8 T. Dit getal geeft de kloofkracht weer. Hoe hoger dit getal ligt, des te gemakkelijker het zal zijn om sterke, taaie brokken hout in stukjes te splitsen.

Een variabele die gelijk is bij beide machines, is het aantal volt. Zowel de uitvoering met 7.5 T als 8 T zijn 230 volt en kennen een hoogwaardige kwaliteit. Op die manier ben je er verzekerd van dat je altijd met de beste apparaten kunt werken. De prijs per dag vind je direct bij de machine, zodat je weet wat het je gaat kosten om een houtklover te huren.

Overige variabelen

De kloofkracht en het aantal volt zijn niet de enige variabelen van de kloofmachines. De maximale houtlengte, het maximumaantal doorsnede hout en het gewicht zijn eveneens variabelen die bij onze kloofmachines anders zijn. Bij de houtsplijter 7.5 T ligt de maximale houtlengte op 54 centimeter, de doorsnede mag maximaal 60 centimeter zijn en het gewicht mag niet meer zijn dan 130 kilo.

Houtklover huren bij 123 Machineverhuur

Bij 123 Machineverhuur huur je gemakkelijk een kloofmachine. Plaats de gewenste machine in je winkelmand en plaats een reservering. Hierbij kun je ook nog aangeven wat jouw dichtstbijzijnde locatie is om alles een stuk makkelijker te maken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Voor meer informatie over verschillende machines, tuingereedschappen en antwoorden op al je andere vragen, kun je contact opnemen met onze klantenservice. Zij kunnen je meer vertellen en je voorzien van een passend en persoonlijk advies.

FAQ's

Wat kost een kloofmachine huren?

Bij 123 Machineverhuur huur je een houtkloofmachine met een T-waarde van 7.5 vanaf € 40,- per dag en € 115,- per week.

Welke kloofmachine moet ik huren?

 

Bij 123 Machineverhuur je een kloofmachine 7.5 T - 230 Volt. De voordelen van deze machine is dat je heel krachtig kunt kloven. Hij is geschikt voor verschillende houtsoorten en is efficiënt en betrouwbaar in gebruik. Bovendien is deze machine eenvoudig te bedienen, ook voor beginners.

SAMEN MAKEN WE ER WERK VAN!