Tuin & park

Kloofmachines

Vroeger maakte men blokken hout een kopje kleiner door een beroep te doen op een hakbijl en een boomstronk. Tegenwoordig kunt u het uzelf een stuk gemakkelijker maken door een kloofmachine te huren bij 123 Machineverhuur. Een houtsplijter, zoals het apparaat ook wel heet, heeft een erg simpele werking. U legt het hout in de reling, geeft een flinke ruk aan de hendel en het hout is doormidden.

Wilt u een kloofmachine huren, dan heeft u verschillende opties tot uw beschikking. 123 Machineverhuur heeft twee soorten te leen, waarbij het T-getal de variabele is. Deze waarde geeft de mate van kloofkracht weer. Bij ons kunt u kloofmachines krijgen met een T-waarde van 7,5 en 8.

Houtkloofmachine

Zodra de winter eraan zit te komen, gaan bezitters van tuinkachels en tuinhaarden massaal het bos in om hout bij elkaar te sprokkelen. Om de blokken te laten passen in uw tuinhaard, is het wel zo handig om een houtkloofmachine tot uw beschikking te hebben. Met een houtkloofmachine kunt u zachthout uit het bos omzetten in brandhout, maar het splitsen van hardhoutblokken die vooraf in secties zijn gesneden behoort ook tot de opties.

Het leuke aan het huren van een kloofmachine, is dat u de nodige voorpret heeft. Onder het genot van een muziekje, kunt u het brandhout alvast ‘kachel klaar’ maken. Het is toch heerlijk om te genieten van uw haard, realiserende dat u alles zelf in gereedheid heeft gebracht!

Houtsplijters

Houtsplijters, zoals de kloofmachines ook wel genoemd worden, treft u in diverse varianten op de website van 123 Machineverhuur. In ons assortiment treft u houtsplijters met een T-waarde van 7,5 T en houtsplijters met 8 T. Dit getal geeft de kloofkracht weer. Hoe hoger dit getal ligt, des te gemakkelijker het zal zijn om sterke, taaie brokken hout in stukjes te splitten.

Een variabele die gelijk is bij beide machines, is het aantal volt. Zowel de uitvoering met 7,5 T als 8 T zijn 230 Volt en kennen een hoogwaardige kwaliteit. Op die manier bent u er verzekerd van dat u altijd met de beste apparaten kunt werken. De prijs per dag of week vindt u direct bij de machine, zodat u weet wat het u gaat kosten om een kloofmachine te huren.

Kloofmachines

De kloofkracht en het aantal Volt is niet de enige variabele van de verschillende kloofmachines. De maximale houtlengte, het maximumaantal doorsnede hout en het gewicht zijn eveneens variabeles die bij al onze kloofmachines anders zijn. Bij de houtsplijter 7,5 T ligt de maximale houtlengte op 54 cm, de doorsnede mag maximaal 60 cm zijn en het gewicht mag niet meer zijn dan 130 kg.

123 Machineverhuur

Een kloofmachine huren kan bij 123 Machineverhuur. Plaats de gewenste kloofmachine in uw winkelmand en plaats een reservering. Hier kunt u ook nog aangeven wat uw dichtstbijzijnde locatie is om alles een stuk gemakkelijker te maken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Voor meer informatie over de verschillende tuingereedschappen en voor antwoord op al uw vragen kunt u contact opnemen met de klantenservice. Zij kunnen u meer vertellen en u voorzien van een passend en persoonlijk advies.

Verhuur voor en door professionals!