Handgereedschap

Perstangen

Nadat jullie de binnenhuisarchitect uitvoerig gesproken hebben over de wensen, weten jullie na het zien van de bouwtekening zeker dat het toilet en de spoelbak van de keuken op een andere plek komt. Om de leidingen te kunnen verleggen, ontkom je niet aan het huren van een perstang. Een perstang is een speciaal soort tang nodig waarmee je de kunststof CV-leiding perfect samenperst. Door nauwgezet te werken, weet je zeker dat je later niet tegen problemen aanloopt in je keuken, badkamer of toilet.

De perstang die we bij 123 Machineverhuur aanbieden, is die van Milwaukee. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van de perstang op deze pagina. Kom je perstang huren bij 123 Machineverhuur!

Hoe gebruik je een accu perstang

Een accu perstang is handig handgereedschap voor het persen van kabels en leidingen. Om een accu perstang te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je de juiste matrijs kiest. Matrijzen (ook wel persbekken genoemd), worden op basis van de diameter geselecteerd. Daarna plaats je de kabel of leiding in de matrijs en wacht je net zo lang totdat deze goed vastzit. Vervolgens doe je een beroep op de startknop om de perstang in gang te zetten. De accu perstang doet vervolgens zijn werk om de de kabel of leiding stevig samen te persen.

Om ervoor te zorgen dat de koppeling op veilige wijze gemaakt kan worden, is de juiste hoeveelheid kracht nodig. Maak je gebruik van een perstang op accu, dan wordt deze kracht automatisch gereguleerd. Daardoor is een elektronisch exemplaar vaak prettiger dan een handmodel, omdat het secuurder en veiliger is. Het bespaart tijd en energie en maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk professionele resultaten te bereiken.

Voor wie is een perstang geschikt?

Een perstang is onmisbaar gereedschap voor professionals die werkzaam zijn in verschillende branches. Elektriciens gebruiken perstangen bijvoorbeeld voor het persen van kabels en het maken van sterke en veilige verbindingen. Maar ook loodgieters maken op hun beurt gebruik van perstangen om leidingen aan te leggen of sanitair te installeren.

Echter zijn er ook andere vakgebieden waar de perstang van pas komt. Denk bijvoorbeeld aan installateurs van zonnepanelen, die perstangen gebruiken om de panelen op de correcte manier met elkaar te verbinden. Ook in de scheepsbouw en in de auto-industrie worden perstangen gebruikt. Daarmee is de perstang een veelzijdig apparaat dat tot zijn recht komt in verschillende situaties.

Perstang huren?

Sta je op het punt om aan de slag te gaan in je huis en wil je geen beroep doen op externe hulp? Kom dan je perstang huren bij 123 Machineverhuur. Met vestigingen door heel Nederland zijn we altijd dicht bij je in de buurt, waardoor de oplossing voor je klus binnen handbereik ligt. Bij vragen over het huren van een perstang, raden we je aan om contact op te nemen met onze klantenservice!

Verhuur voor en door professionals!