Pompen

Dompelpompen

Bent u op zoek naar een dompelpomp? Dit is een waterpomp die in het water geplaatst moet worden, vandaar het dompelen. Een dompelpomp wordt gebruikt om water weg te pompen. Dit wordt onder andere ingezet bij overstromingen van kelders of volgelopen putten, maar ook in vijvers of zwembaden die leeg moeten en boten die ondergelopen zijn. Dat zijn allemaal hele verschillende situaties, daarom bestaan er ook verschillende dompelpompen: een voor schoon regenwater, een die vuil kan verdragen als zand en grond en een pomp dat nog grover vuil aan kan.

Een dompelpomp huren

Wilt u een dompelpomp huren, dan bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt bij 123 Machineverhuur terecht voor nagenoeg alle machines, apparaten en materialen die u nodig hebt bij uw bouwproject. Of u nu een professional of een particulier bent. Een dompelpomp is bij ons al te huur vanaf €14,- per dag of €30,- per week en u huurt ‘m eenvoudig via onze website.

Hoe werkt een dompelpomp?

Maar hoe werkt het nu? Een dompelpomp heeft aan de onderkant een aanzuigrooster, waarmee het water in de pomp gezogen wordt. Vervolgens wordt het naar de persaansluiting gebracht om het water er ergens anders weer uit te laten. Pas op dat de pomp niet droogloopt, want dat kan schade aanbrengen. Er zijn pompen met een vlotter, die automatisch afslaan als het droog raakt te lopen. Voor u start, koppelt u de slang aan de pomp, u stopt de stekker in het stopcontact en de pomp zuigt het water op. Heeft u er een met een vlotter, dan start de pomp direct als de vlotter geactiveerd wordt.

Dompelpomp voor vuil water

Niet alle dompelpompen zijn geschikt om ook vuil water op te zuigen. Bij ons vindt u er gelukkig ook eentje die daar wel voor gemaakt is. Daarmee kunt u ook water wegpompen waarin zand of andere kleine vaste delen zitten. Deze worden meegezogen en tegengehouden en afgebroken waar het water verder loopt. Let hierbij wel op dat het echt om water gaat en geen andere dikkere vloeistof.

Vlakzuigpomp voor dakdekkers

Het kan natuurlijk ook zijn dat u water op het dak heeft staan in plaats van in een kelder of put. Voor die gevallen verhuren we ook een vlakzuigpomp. Hiermee kunt u gemakkelijk water wegpompen van bijvoorbeeld een plat dak waar water op staat. Dan hoeft u niet zelf met emmers of op een andere manier het water weg te halen en weet u zeker dat ook echt al het water van het dak afkomt. Daarmee voorkomt u bovendien (verdere) lekkage en eventuele daaraan gerelateerde schade.

Veiligheid

Bij 123 Machineverhuur staat de veiligheid hoog in het vaandel. Daarom adviseren we bij het gebruik van onze gereedschappen en machines de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen en goede veiligheidskleding te dragen. U ziet bij al onze te huren producten en machines icoontjes met daarin de benodigde veiligheidsmaatregelen. Houd u daarnaast ook altijd aan de geldende maatregelen op de bouwplaats. Bij de dompelpompen geldt alleen bij de dompelpomp voor vuil water een extra veiligheidsadvies om gehoorbescherming en veiligheidsschoenen en -handschoenen te dragen.

Een dompelpomp huren bij 123 Machineverhuur

Via 123 Machineverhuur huurt u gemakkelijk een dompelpomp. U plaatst de gewenste pomp in uw winkelmandje en u geeft de datum op wanneer u het nodig heeft en wanneer u denkt de dompelpomp weer terug te brengen. Binnen 24 uur proberen wij uw reservering te bevestigen, dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van het te huren apparaat. Mocht dit niet het geval zijn, zullen we altijd naar een passende oplossing zoeken. Voor vragen, neem gerust contact met ons op! Bel ons of mail naar info@123machineverhuur.nl.

SAMEN MAKEN WE ER WERK VAN!