Tuin & park

Grondboren/Palenrammers

Bent u op zoek naar grondboren om gaten in de grond te maken? Een grondboor valt onder tuingereedschap en wordt gebruikt om een schutting te kunnen plaatsen of een paal ter ondersteuning van een boom of om grondmonsters te nemen. Een grondboor is er in verschillende soorten. Welke heeft u nodig om uw werkzaamheden uit te voeren?

Grondboor huren

Bent u hovenier, plaatst u schuttingen, werkt u in de agrarische branche en moet u grondmonsters nemen, of werkt u in de groenvoorziening? Dan kan het zijn dat u een grondboor nodig heeft. Een grondboor draait in de grond en zodra de opening gevuld is met grond, wordt de grondboor naar boven getrokken om de grond te verwijderen. Heeft u niet heel regelmatig een grondboor nodig of heeft u niet genoeg plek om al het gereedschap in eigen bezit te hebben, dan is het huren van een grondboor een prima optie.

Handgrondboor of op brandstof

Kiest u voor een handgrondboor of een op brandstof? Een handgrondboor worden gemaakt voor gaten met een diameter van 10 tot 15 cm en hebben meestal twee metalen delen met een schroef op het einde en met een opening ertussen. De handgrondboor heeft een T-vorm met twee handvatten, waaraan de boor gedraaid kan worden. ‘Even snel’ een gat boren in de grond is zo gedaan met een handgrondboor. Een grondboor op brandstof scheelt u veel kracht en werk. Deze boor is sneller en werkt u op zware grond, dan kan een grondboor op brandstof een uitkomst zijn. Er zijn ook heuse grondboorinstallaties, die worden vaak door grondboorbedrijven gebruikt voor het maken van een gat tot diep in de bodem, bij bijvoorbeeld het maken van putten.

Palenrammers

Naast het maken van gaten voor palen, moeten palen ook stevig in de grond komen. Dat redt men haast nooit met lichaamskracht. Een palenrammer of handhei is dan een goed hulpmiddel. We gaan er even vanuit dat u palen plaatst voor een schutting of ter ondersteuning van nieuwe bomen. U schuift de palenrammer over de houten paal heen en door middel van valbewegingen, wordt de paal in de grond geslagen. We raden aan om veiligheidsschoenen en werkhandschoenen aan te trekken met deze klus.

Grondboor huren bij 123 Machineverhuur

Huur een grondboor gemakkelijk via 123 Machineverhuur. Bij ons kunt op de site ons tuin & park assortiment zien, u kunt het artikel in het winkelmandje plaatsen en vervolgens geeft u aan van wanneer tot wanneer u de grondboor nodig heeft. De huur is definitief als wij binnen 24 uur akkoord hebben gegeven. U huurt bij ons altijd de juiste machine voor elke klus. Twijfelt u over welke machine u nodig heeft, neem dan contact op voor advies.

 

SAMEN MAKEN WE ER WERK VAN!