Tuin & park

Bosmaaiers

Zodra kruiden en andere gewassen te lang worden, is het tijd om de boel te egaliseren. Een bosmaaier huren bij 123 Machineverhuur zal ervoor zorgen dat dit proces een stuk gemakkelijker zal verlopen. Dit apparaat beschikt over een lange steel, waarbij het onderdeel dat daadwerkelijk maait zich aan de onderzijde bevindt.

In ons assortiment kunt u een bosmaaier huren die op benzine loopt. 123 Machineverhuur heeft er doelbewust voor gekozen om dit soort apparaten te verhuren, aangezien deze over het algemeen een stuk krachtiger zijn dan accuvarianten. Op deze pagina vertellen wij u meer over het huren van een bosmaaier!

Kantenknipper

Deze kantenknipper is gereedschap dat in verschillende parken of tuinen gebruikt kan worden voor diverse werkzaamheden, zoals het maaien van het gras, onkruid of diverse gewassen. Sommige plekken zijn lastig te bereiken met een grasmaaier, waardoor de kantenknipper goed van pas komt. Met dit apparaat kunt u op plekken komen die doorgaans lastig te bereiken zijn. Een bosmaaier heeft u niet dagelijks nodig, waardoor het veel aantrekkelijker is om dit gereedschap te lenen. 123 Machineverhuur biedt u diverse mogelijkheden.

Bosmaaiers benzine

Zoals gezegd verhuurt 123 Machineverhuur uitsluitend bosmaaiers op benzine. Deze machines dienen weliswaar voorzien te worden van voldoende brandstof; het levert ook een aantal aantrekkelijke voordelen op. Bosmaaiers op benzine behoeven geen stroom, waardoor u niet hoeft te klungelen met verlengsnoeren of haspels. Dit type bosmaaier huren is dan ook erg geschikt voor gemeentewerkers, die gezamenlijk de wijken intrekken om de gemeenschappelijke terreinen netjes te maken.

Kantjesmaaier

De kantjesmaaier, zoals bosmaaiers soms ook wel genoemd worden, zijn erg eenvoudig in gebruik. Het apparaat is uitgerust met een heupsteun, die u op gemakkelijke wijze tegen uw lichaam kunt klemmen. Daarnaast heeft de kantjesmaaier twee hendels, die het werken eveneens een stuk eenvoudiger maken. De bosmaaier werken het beste als u een gestrekte beweging maakt met het apparaat en langzame bewegingen van links naar rechts maakt. Dit is verreweg de meest efficiënte manier om het gazon glad te strijken.

Bosmaaier Stihl

De apparaten die wij in ons assortiment hebben, zijn stuk voor stuk een bosmaaier van Stihl. Dit is verreweg het meest bekende merk van dit type apparaat. Aangezien veiligheid hoog in het vaandel staat bij 123 Machineverhuur, is de bosmaaier van Stihl uitgerust met een stopknop. Mocht er onverhoopt wat misgaan, dan houdt het apparaat op met werken. Dat is wel zo belangrijk, aangezien de apparaten zijn uitgerust met vlijmscherpe messen die u niet op uw voet wilt krijgen.

Benzine boosmaaiers

Bij 123 Machineverhuur kunt u bosmaaiers op benzine huren. Hoewel deze machines wel voldoende brandstof nodig hebben, biedt het gebruik ervan verschillende voordelen.

Benzine bosmaaiers zijn krachtig en kunnen gemakkelijk dikke begroeiing en struiken maaien. Bovendien hebben ze geen stroom nodig, waardoor u niet beperkt wordt in de afstand die u kunt afleggen. Dit maakt het huren van een benzine bosmaaier zeer geschikt voor gemeentewerkers die gezamenlijk de wijken intrekken om gemeenschappelijke terreinen netjes te maken.

Daarnaast zijn benzine bosmaaiers geschikt voor langere klussen. Elektrische bosmaaiers kunnen sneller leeg raken, waardoor u ze moet opladen voordat u verder kunt gaan. Bij een benzine bosmaaier heeft u hier minder snel last van. Zolang u voldoende brandstof heeft, kunt u blijven werken zonder onderbreking.

Een ander voordeel van benzine bosmaaiers is dat ze mobiel zijn. U hoeft geen rekening te houden met stopcontacten en verlengsnoeren. U bent dus vrij om te maaien waar je maar wilt. Dit maakt dat benzine bosmaaiers ideaal zijn voor het maaien van grote grasvelden, bermen en parken.

Elektrische bosmaaiers

Elektrische bosmaaiers zijn een populaire keuze onder tuiniers die waarde hechten aan duurzaamheid. Deze maaiers werken op elektriciteit en hebben hierdoor geen directe uitstoot van schadelijke stoffen. Deze bosmaaiers gebruiken een elektrische motor die wordt gevoed door een stopcontact of accu. Elektrische bosmaaiers zijn stil in gebruik en produceren geen schadelijke dampen. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in woonwijken en milieugevoelige gebieden. Bovendien zijn ze vaak lichter en gemakkelijker te hanteren dan benzine aangedreven bosmaaiers. Ze zijn daardoor minder belastend voor de gebruiker.

Bosmaaiers met accu

Een ander duurzaam alternatief is een bosmaaier met accu. Deze maaiers werken op oplaadbare batterijen die worden opgeladen via een stopcontact. Accu aangedreven bosmaaiers zijn draadloos te gebruiken. Ze zijn milieuvriendelijk, omdat ze geen directe uitstoot hebben en geen brandstof nodig hebben om te werken. Bovendien zijn accu’s steeds geavanceerder geworden, waardoor ze langere werktijden kunnen bieden voordat ze moeten worden opgeladen. Dit maakt ze heel geschikt voor gebruik in grotere tuinen of professionele omgevingen.

Voordelen elektrische bosmaaiers en bosmaaiers op accu

Zowel elektrische bosmaaiers als bosmaaiers met accu hebben enkele gemeenschappelijke voordelen ten opzichte van benzine aangedreven modellen. Ze zijn stiller in gebruik, waardoor ze minder geluidsoverlast veroorzaken. Ze hebben ook minder onderhoud nodig, omdat ze geen olie of brandstofmengsels nodig hebben. Ook hoeven er geen bougies vervangen te worden. Bovendien hebben ze geen startkoord nodig en kunnen ze gemakkelijk worden ingeschakeld met een druk op de knop.

Duurzame bosmaaier bij 123 Machineverhuur

Bij 123 Machineverhuur begrijpen wij het belang van duurzaamheid. Daarom streven we ernaar om een breed scala aan duurzame machines in ons assortiment te hebben. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te adviseren bij het kiezen van de juiste machine voor uw project. Onze monteurs zijn opgeleid en voeren regelmatig inspecties uit. Doordat wij een landelijke duurzame verhuurder zijn, zij wij altijd bij jou in de buurt. Of het nu gaat om bouw-, industriële of evenement toepassingen, wij hebben de juiste duurzame bosmaaier voor je beschikbaar.

We hebben een speciale pagina ingericht over tuin en park apparaten. Hier vindt u onder andere heggenscharen, maar ook bladblazers vindt u hier. Bij vragen kunt u altijd even contact met ons opnemen, dus bel ons gerust even op als u meer informatie nodig heeft.

FAQ's

Wat is een bosmaaier?

 

Een bosmaaier is tuingereedschap dat wordt gebruikt om gras, onkruid, struiken en kleine bomen te maaien. De bosmaaier bestaat uit een lange steel met een kleine benzinemotor aan de ene kant en een maaikop of zaagblad aan de andere kant. De maaikop bevat vaak een draadspoel of mesjes waarmee het gras en onkruid worden gesneden, terwijl het zaagblad wordt gebruikt voor het zagen van takken en kleine bomen. Bosmaaiers worden vaak gebruikt voor het onderhoud van grote tuinen, parken, bosranden en andere gebieden waar een grasmaaier niet praktisch is

Welke benzine moet er in een bosmaaier?

 

In de meeste gevallen wordt voor een bosmaaier een brandstof met een mengsel van benzine en olie gebruikt. Dit wordt aangeduid als tweetaktbenzine of mengsmering. De verhouding van benzine en olie kan verschillen per type bosmaaier. Over het algemeen raden wij een verhouding van 1:50 aan. Dat betekent 1 deel olie op 50 delen benzine. Handig is Aspen 2. Dit is een kant-en-klare tweetakt mengsmering voor bosmaaiers. Dan hoeft u zelf dus niet te mengen. Let op: gebruik nooit pure benzine in een bosmaaier die is ontworpen om te werken op mengsmering.

Wat is het verschil tussen een bosmaaier en een grastrimmer?

 

Een grastrimmer is een lichtgewicht en hand-held tuingereedschap dat wordt gebruikt om gras en onkruid te trimmen op plaatsen waar een grasmaaier niet kan komen. Het werkt op elektriciteit of een oplaadbare batterij en heeft een dunne draad die ronddraait om het gras en onkruid af te snijden. 

 

Een bosmaaier is daarentegen een zwaarder en krachtiger tuingereedschap dat wordt gebruikt om gras, onkruid, struiken en kleine bomen te maaien. Het werkt op benzine en heeft een sterke motor en een langere steel met een maaikop of zaagblad aan de andere kant. De maaikop bevat een draadspoel of mesjes waarmee het gras en onkruid worden gesneden, terwijl het zaagblad wordt gebruikt voor het zagen van takken en kleine bomen. 

 

Kortom, terwijl een grastrimmer alleen geschikt is voor het trimmen van gras en onkruid op moeilijk bereikbare plaatsen, is een bosmaaier geschikt voor grotere en zwaardere klussen waarbij ook struiken en bomen betrokken zijn.

 

 

SAMEN MAKEN WE ER WERK VAN!