Meetapparatuur

Waterpas instrumenten

Waterpas instrumenten vallen onder meetinstrumenten en helpen u om iets ‘waterpas’ te krijgen, oftewel recht ongeacht de ondergrond. Wilt u een waterpas huren voor een paar uur, een dag, een week of een maand, dan kunt u bij 123 Machineverhuur terecht!

Waterpas

Een waterpas is onmisbaar bij de simpelste klussen en ook bij complexe werkzaamheden. Het ophangen van een kastje of schilderij vraagt al om precisie. En dat kunt u waarborgen met een meetinstrument als een waterpas. U weet met behulp van een waterpas precies of uw schilderij al recht hangt of dat u nog iets moet bijschaven. Een waterpas is tot op de millimeter nauwkeurig.

Hoe werkt een waterpas?

Elke waterpas kenmerkt zich door het belletje in een buisje met vloeistof. De vloeistof bestaat uit ethanol. Het belletje geeft aan of het object dat recht moet zijn ook echt recht is. Leg de waterpas op het materiaal dat recht moet zijn. Zodra het belletje precies in het midden staat, dan is de klus klaar! Een waterpas moet wel even stabiliseren, dus het is raadzaam om even vijf seconden te wachten en dan moet de waterpas betrouwbaar zijn.

Soorten waterpas

De grootte en de vorm van waterpassen kunnen verschillen. Grotere waterpassen zijn gemakkelijker in gebruik bij grotere werkzaamheden en groter materiaal. Ook zijn er speciale hoekwaterpassen, digitale waterpassen en traditionele waterpassen. De digitale waterpassen maken het mogelijk om snel en precies af te lezen of en hoeveel het object nog verschoven moet worden tot het recht is. Een waterpas kan ook magneten bevatten. De magnetische onderkant zorgt ervoor dat u alsnog objecten in lastige hoeken en plekken goed kan opmeten. Voor het opmeten van lijnen, zijn er waterpassen met haken.

Waterpasinstrument

Een waterpasinstrument is weer anders dan een waterpas op zich. Een waterpasinstrument is een optisch apparaat en wordt gebruikt in de bouwkunde maar ook door hoveniers en architecten. Met hoge precisie wordt een horizontaal vlak gerealiseerd en hoogteverschillen kunnen worden ingemeten en afstanden kunnen geschat worden. Er zijn naast optische waterpasinstrumenten, waar u door een lens heen kijkt om waterpas te controleren, ook laserwaterpassen. Bij waterpasinstrumenten worden altijd statieven geleverd door ons. U huurt een waterpasinstrument gemakkelijk via onze website.

Waterpasinstrument huren

Een waterpasinstrument huurt u gemakkelijk bij 123 Machineverhuur. Via onze website kunt u het artikel in uw winkelmandje plaatsen. U geeft vervolgens aan wanneer u de waterpas nodig heeft en u vult uw gegevens in. Wij kijken na of de waterpas op de beoogde dagen beschikbaar is, waarna we u een bevestiging sturen of we nemen contact met u op. Wij leveren bij een waterpasinstrument een statief mee.

Advies waterpas bij 123 Machineverhuur

U bent op zoek naar een waterpas en weet niet goed welke u het beste kunt huren voor uw werkzaamheden? Dan kunt u ons bellen. Wij voorzien u graag van persoonlijk advies, zodat u uw klus gemakkelijker uit kunt voeren met de juiste hulpmiddelen. Naast waterpassen, bieden we nog meer meetapparatuur, machines en materiaal aan. Bekijk gerust ons assortiment om de hulpmiddelen voor uw werkzaamheden compleet te hebben.

 

SAMEN MAKEN WE ER WERK VAN!