Beton- & metselwerk

Voegbikhamers/Arbortech zaag

Nadat u decennialang naar dezelfde muur heeft gekeken, kan het in veel gevallen al volstaan om een nieuwe voegkleur aan te laten brengen. Maar voor het zover is, dient u de oude voegen wel eerst te verwijderen met een voegbikhamer. Aangezien het ondoenlijk is om alle soorten apparaten in de schuur te hebben liggen, kunt u een voegbikhamer huren bij 123 Machineverhuur.

Deze machine is elektrisch en wordt volledig handgestuurd, zodat u op secure wijze de voegen kunt weghalen tussen de tegels. Bent u onervaren met de voegbikhamer en wilt u graag meer weten? 123 Machineverhuur vertelt u op deze pagina meer over dit apparaat.

Voeghamer

De voegbikhamer wordt in sommige gevallen ook wel aangeduid als voeghamer. De voeghamer is erg eenvoudig in gebruik, al zijn er wel een aantal richtlijnen die u moet volgen om het apparaat veilig te kunnen gebruiken. Indien u een beroep doet op de hamer, kan er erg veel stof vrijkomen. Daarom raden wij u aan om gezichtsbescherming te dragen tijdens uw werkzaamheden. Hiervoor kunt u een mondkapje dragen of een gelaatsscherm.

De voeghamer kan een behoorlijk doordringend geluid produceren, waardoor er een grote hoeveelheid decibel vrijkomt. Het is dan ook aan te bevelen om gehoorbescherming te dragen, zodat uw trommelvliezen ook nog werken na uw klus.

Voegenhamer lucht

De werking van de lucht voegenhamer is niet al te ingewikkeld. Zet de beitel van het apparaat tussen de tegels en starten maar. Let er wel goed op dat u de lucht voegenhamer met twee handen vastpakt, zodat de machine niet uit uw handen kan glippen. Druk de knop in met uw sterke hand, terwijl u de beitel met uw mindere kant begeleidt.

Aangezien de voegbikhamer de nodige kracht heeft, doet u er goed aan om handschoenen te dragen. Mocht er onverhoopt wat misgaan, dan neemt de kans dat u schade oploopt aanzienlijk af.

Voegen uithakken

Nadat het voegen uithakken geslaagd is, kunt u aan de slag gaan met het nieuwe voegwerk. Hiervoor dient u eerst een voegkleur uit te zoeken bij een tegelboer. Nadat dit gelukt is, is het tijd om aan de slag te gaan.

Maak de muur eerst goed droog met een harde borstel, alvorens u de voegen met een kleine straal beregent. Door deze stappen goed te doen, zullen de nieuwe voegen beter blijven zitten. Nadat u de specie gemengd heeft, pakt u een bord waarop u het mengsel legt. Houd dit bord langs de ‘lintvoegen’ en breng de voeg aan met een voegijzer. Nadat u alle gaten heeft opgevuld borstelt u het geheel na en pakt u een plantenspuit om alles nog eens goed nat te maken.

123 Machineverhuur

123 Machineverhuur heeft vestigingen op verschillende locaties in Nederland. Bent u woonachtig in het zuiden des lands en wilt u een voegbikhamer of andere apparaten binnen beton- en metselwerk huren? Ga dan langs bij onze vestiging in Rosmalen, Breda of Tilburg. Is uw woonplaats wat oostelijker gelegen, dan is Raalte een geschikte locatie. Westerlingen en noorderlingen kunnen onder andere terecht in Huizen en Meppel.

SAMEN MAKEN WE ER WERK VAN!