Tuin & park

Gras/Tuinrollen

Steeds vaker kiest men ervoor om graszoden te leggen in plaats van de tuin in te zaaien. Een grasrol huren bij 123 Machineverhuur is dan geen overbodige luxe. Met zo’n apparaat kunt u aan het einde van de rit het geheel egaliseren, waardoor u niet in de weer hoeft te zijn met huis-tuin-en-keuken middelen.

Een grasrol huren kan erg eenvoudig via de website van 123 Machineverhuur. Leent u regelmatig materieel bij ons, dan is het aan te raden om u te registeren op onze website. Daardoor hoeft u de volgende keer niet nog eens alle gegevens in te vullen en kunt u de reservering sneller afronden. Op deze pagina vertellen wij alles over het huren van een grasrol!

Tuinwals

De grasrol wordt door sommigen ook wel aangeduid als tuinwals, aangezien dat de plek is waar het apparaat over het algemeen gebruikt wordt. Met dit materieel kunt u het oppervlak gemakkelijk glad strijken, zonder daar al te veel inspanning voor te hoeven leveren. De tuinwals hoeft pas van stal gehaald te worden nadat het belangrijkste voorwerk verricht is. Het egaliseren is namelijk één van de laatste te nemen hordes voordat u kunt genieten van uw nieuwe gazon.

Graszoden leggen

Graszoden leggen lijkt een heel karwei, maar in de praktijk valt dit mee. Nadat u de oude grasmat ontdaan heeft uit uw achtertuin, is het zaak om de het oppervlak te voorzien van wat voedingsstoffen. Vervolgens stampt u het geheel voorzichtig aan met uw voeten. Het gelijkmaken van de grond met een hark en een plank, zijn de stappen die daarna komen. Let erop dat er een tussenruimte van anderhalve centimeter ontstaat tussen ondergrond en de naastgelegen tegels.

Nadat u het oppervlak besprenkeld heeft met aanlegmest, is het tijd om de graszoden te leggen. Zorg ervoor dat u deze niet weken van tevoren in huis heeft gehaald, want eenmaal opgerold bederven de zoden binnen 2 dagen. Heeft u de zoden op maat gesneden, dan is het tijd om de grasstroken aan te drukken met een wals. Deze grasrol huren kan dus bij 123 Machineverhuur.

Gazonroller

De reden dat men een beroep doet op de gazonroller van 123 Machineverhuur, heeft te maken met de aanhechting. Om de graszoden goed te leggen, is het van groot belang dat de zoden in verbinding staan met de wortels. Is dit niet het geval, dan zal de kans groot zijn dat dit project geen goede kans van slagen heeft.

De gazonroller die wij aanbieden in ons assortiment is 61 centimeter breed. Dient u een groot oppervlak gelijk te strijken, dan kunt u er ook voor kiezen om het apparaat achter een grasmaaier te plaatsen. Zo kunt u rustig blijven zitten, terwijl dit apparaat het werk doet.

123 Machineverhuur

Een grasrol huren is niet de enige optie die u heeft wat betreft tuin & park materieel. In ons assortiment vindt u ook machines als tuinfrezen en verticuteermachines. Wilt u graag informatie inwinnen? Neem dan contact op met één van onze klantenservice medewerkers.

SAMEN MAKEN WE ER WERK VAN!