Tuin & park

Verticuteermachines

Heeft u een klus voor om gras gezond te houden? Dan kan een verticuteermachine niet ontbreken. Bij een grotere grasmat is het al snel waardevol om te kiezen voor een machine. De Verticuteermachine verwijdert mos, dood gras en onkruid, oftewel alles wat niet in een mooi en glas gazon thuishoort.

Hoe werkt een verticuteermachine?

Een verticuteermachine maakt uw gazon gezonder. Het haalt er uit wat er niet in hoort. Mos, vilt, onkruid en dood gras worden verwijderd. Water, zuurstof en voedingsstoffen kunnen opnieuw tot de graswortel dringen, doordat de messen van de verticuteermachine verticaal door de grond snijden en de grond als het ware omwoelen. Hierdoor wordt het gras sterker. De verticuteermachines worden voortbewogen doordat de messen in het gras snijden en de machine naar voren trekken. Het is belangrijk om deze behandeling eens à twee keer per jaar uit te voeren op een gazon.

Soorten verticuteermachines

De ene verticuteermachine is de ander niet. Er zijn verticuteermachines die elektrisch aangedreven worden en die werken op brandstof. Elektrische verticuteermachines zijn licht en er is een stroompunt nodig in de buurt om er mee te kunnen werken. De verticuteermachines die werken op brandstof zijn een stuk krachtiger en daarmee geschikter voor grote gazons.

Waar moet u op letten bij het huren van een verticuteermachine?

U weet dat u een verticuteermachine nodig hebt, maar welke dan? Voor u een verticuteermachine huurt, moet u weten of u het kan redden met een elektrische verticuteermachine of dat u beter een op brandstof kunt kiezen. Er zit ook verschil in messen. De ene heeft holle messen, die naast het snijden in de bodem ook de bodem omwoelen. Of u kiest voor massieve messen, die alleen de bodem doorsnijden. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de snijdiepte die een verticuteermachine kan waarmaken. Heeft u te maken met een dunne laag, dan kunt u de messen afstellen op bijvoorbeeld 0,5 cm. Heeft u een dikke viltlaag, dan kunt u deze dieper afstellen. En als laatste, welke breedte moet de machine zijn? Dat hangt af van de breedte van het gazon en of u kleine bochtjes moet maken of niet.

Verticuteermachine huren

Een verticuteermachine huren doet u via 123 Machineverhuur. U huurt onze machines per uur. Heeft u advies nodig over welke verticuteermachine u het beste kunt huren voor uw werkzaamheden? Onze professionals helpen u graag op weg. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen.

Verticuteermachines en meer bij 123 Machineverhuur

Naast verticuteermachines, huurt u ook ander tuingereedschap. Denk u aan grasmaaiers, bladblazers, gras- en tuinrollen, heggenscharen, machines om onkruid te bestrijden en tuinfrezen. Bij 123 Machineverhuur kunt u terecht als professional en als particulier. Wij zijn in heel het land te vinden. De meeste artikelen uit ons assortiment kunt u dan ook zelf halen en brengen. Zien we u snel?

 

Verhuur voor en door professionals!