Tuin & park

Verticuteermachines

Heeft u een klus voor om gras gezond te houden? Dan kan een verticuteermachine niet ontbreken. Bij een grotere grasmat is het al snel waardevol om te kiezen voor een machine. De Verticuteermachine verwijdert mos, dood gras en onkruid, oftewel alles wat niet in een mooi en glas gazon thuishoort.

Verticuteermachines

Heb je een klus waarbij je het gras gezond wilt houden? Dan kan een verticuteermachine niet ontbreken. Bij een grotere grasmat is het al snel waardevol om te kiezen voor een machine. De verticuteermachine verwijdert mos, dood gras en onkruid. Oftewel, alles wat niet in een mooi en glad gazon thuishoort. Bekijk snel ons aanbod verticuteermachines.

Hoe werkt een verticuteermachine?

Een verticuteermachine maakt je gazon gezonder. Het haalt eruit wat er niet in hoort. Mos, vilt, onkruid en dood gras worden verwijderd. Water, zuurstof en voedingsstoffen kunnen opnieuw tot de graswortel dringen, doordat de messen van de verticuteermachine verticaal door de grond snijden en de grond als het ware omwoelen. Hierdoor wordt het gras sterker. De verticuteermachines worden voortbewogen doordat de messen in het gras snijden en de machine naar voren trekken. Het is belangrijk om deze behandeling eens à twee keer per jaar uit te voeren op een gazon.

Waar moet je op letten bij het huren van een verticuteermachine?

Je weet dat je een verticuteermachine nodig hebt. Maar, welke heb je nodig? Voor je een verticuteermachine huurt, moet je weten of je het kan redden met een elektrische, of dat je beter een op brandstof kunt kiezen. Er zit ook een verschil in messen. De ene heeft holle messen, die naast het snijden in de bodem ook de bodem omwoelen. Of je kiest voor massieve messen, die alleen de bodem doorsnijden. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de snijdiepte die een verticuteermachine kan waarmaken. Heb je te maken met een dunne laag, dan kun je de messen afstellen op bijvoorbeeld 0,5 centimeter, Heb je een dikke viltlaag, dan kun je deze dieper afstellen. En als laatste, welke breedte moet de machine zijn? Dat hangt af van de breedte van het gazon en of je kleine bochtjes moet maken of niet.

Verticuteermachine huren

Een verticuteermachine huren doe je via 123 Machineverhuur. Je huurt onze machines per dag. Heb je advies nodig over welke verticuteermachine je het beste kunt huren voor je werkzaamheden? Onze professionals helpen je graag op weg. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen.

Verticuteermachines en meer huren bij 123 Machineverhuur

Naast verticuteermachines, huur je ook ander tuingereedschap. Denk aan grasmaaiers, bladblazers, gras- en tuinrollen, heggenscharen, machines om onkruid te bestrijden en tuinfrezen. Bij 123 Machineverhuur kun je terecht als professional, maar ook als particulier. Wij zijn in heel het land te vinden. De meeste artikelen uit ons assortiment kunt u dan ook zelf halen en brengen. Zien wij je snel?

FAQ's

Waarom gebruik je een verticuteermachine?

 

Een verticuteermachine gebruik je om mos, vilt, onkruid en dood gras te verwijderen. Je gazon wordt gezonder en gras groeit sterker.

In welke maand moet je verticuteren?

 

Het ideale moment om te verticuteren is in het voorjaar, bij voorkeur in maart of april, wanneer het gras actief begint te groeien. Ook het najaar, september tot november, is geschikt.

SAMEN MAKEN WE ER WERK VAN!