Elektrotechniek

Verdeelkasten

Begin je aan een nieuwbouwproject of organiseer je een groot evenement? Er is dan vaak behoefte aan stroom op plekken waar dat niet direct voorhanden is. Bij 123 Machineverhuur bieden wij verdeelkasten en bouwmeterkasten te huur aan, die aan deze behoeften voldoen. Ontdek snel ons aanbod en huur gelijk de oplossing voor jouw project.
Prijzen excl. BTW » Verhuur » Elektrotechniek » Verdeelkasten

Dit doet een verdeelkast

Wat doet een verdeelkast precies? Een verdeelkast is een onderdeel voor stroomvoorziening op locaties waar geen vaste stroombron beschikbaar is. Het functioneert als centraal punt voor het verdelen van elektriciteit naar verschillende aansluitingen. Hierdoor kun je op diverse plekken gelijktijdig gebruikmaken van stroom. Dit is onmisbaar voor onder andere bouwplaatsen, evenemententerreinen en vergelijkbare locaties waar een betrouwbare stroomtoevoer onmisbaar is.

Bouwmeterkasten

Op bouwplaatsen zijn ze een niet te missen onderdeel: de bouwmeterkasten. Ze vormen het knooppunt voor elektriciteit en maken aansluiting van apparatuur mogelijk. Dit geldt niet alleen voor bouwplaatsen, maar ook voor nieuwbouwprojecten waar betrouwbare stroom nodig is. De bouwmeterkasten worden aangesloten op het elektriciteitsnet en verdelen de stroom over diverse aansluitpunten. Zo kunnen meerdere apparaten tegelijkertijd gebruikt worden.

ATS kasten

ATS kasten, ook bekend als Automatic Transfer Switch-kasten, zijn uitermate geschikt wanneer ononderbroken stroomtoevoer belangrijk is en elk risico op onderbreking moet worden uitgesloten. Deze schakelkasten zijn verbonden met twee aggregaten: één fungeert als primaire stroombron en de ander als back-up voor het geval de eerste uitvalt. Hierdoor ben je altijd verzekerd van stroom en is de ATS kast ideaal voor situaties waarbij het proces niet mag stoppen, zelfs niet bij een stroomstoring.

Toepassingsgebieden en sectoren

Zoals vermeld, worden verdeelkasten onder andere ingezet op bouwplaatsen en evenemententerreinen. Maar ook op andere plekken komen ze goed van pas:

  • Industrie: hier worden ze gebruikt om elektrische energie efficiënt te verdelen en te beheren in complexe productieomgevingen.
  • Agrarische sector: hier worden ze ingezet om stroom te leveren voor verlichting, verwarming en andere elektrische apparatuur in stallen en kassen.

Duurzaamheid

Moderne verdeelkasten worden steeds duurzamer en energie-efficiënter ontworpen. Fabrikanten richten zich op het verminderen van energieverlies, het optimaliseren van stroomdistributie en het gebruik van materialen die minder belastend zijn voor het milieu. Efficiënte energieoverdracht is belangrijk om onnodig energieverbruik te vermijden en zo bij te dragen aan een duurzamere energievoorziening. Tevens wordt er geïnnoveerd op het gebied van herbruikbare materialen en recycling, zodat verdeelkasten zo min mogelijk impact hebben op het milieu gedurende hun hele levenscyclus.

Veiligheid

Omdat het hier om stroom betreft, raden wij je aan om de veiligheidseisen op de machine extra goed te lezen. Je ziet bij al onze te huren producten en machines icoontjes met daarin de benodigde veiligheidsmaatregelen. Houd je daarnaast ook altijd aan de geldende maatregelen op de bouwplaats.

Verdeelkast huren bij 123 Machineverhuur

Wil je een verdeelkast, bouwmeterkast of ATS kast huren voor bijvoorbeeld een verbouwing of evenement. Dat kan gemakkelijk op onze website. Plaats de kast die je wilt huren in het winkelmandje, vul je gegevens in en bestel. Wij controleren vervolgens de datum waarop je het materiaal nodig hebt en bevestigen jouw reservering doorgaans binnen één werkdag.

Heb je nog vragen over het huren van een verdeelkast bij 123 Machineverhuur? Onze vakkundige specialisten staan voor je klaar. Je kunt ons doordeweeks bereiken tussen 09.00 uur en 17.00 uur en op zaterdag tussen 08.00 uur en 12.00 uur. Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 0800 - 53 53 123 of stuur een e-mail naar info@123machineverhuur.nl.

FAQ’s

Wat doet een verdeelkast?

Een verdeelkast, ook wel stroomverdeelkast, is een belangrijke schakel in het verdelen van elektriciteit op locaties waar geen vaste stroomvoorziening aanwezig is. De verdeelkast ontvangt stroom vanuit één bron en verdeelt deze naar meerdere aansluitpunten. Dit maakt gelijktijdig gebruik van meerdere apparaten mogelijk. Op bouwplaatsen, evenemententerreinen en soortgelijke locaties waar stroom noodzakelijk is, speelt de verdeelkast een essentiële rol in het voorzien van elektriciteit.

Hoeveel capaciteit moet de verdeelkast hebben voor mijn project?

De benodigde capaciteit van de verdeelkast hangt af van het stroomverbruik en het aantal aansluitpunten op de specifieke locatie. Bij 123 Machineverhuur bieden we diverse verdeelkasten met uiteenlopende capaciteiten. De kleinste verdeelkasten hebben een capaciteit van 16 Ampère. Deze zijn geschikt voor kleinere projecten waarbij de energiebehoefte beperkt is. Aan de andere kant hebben we ook krachtige verdeelkasten met een capaciteit van maar liefst 472 Ampère. Deze zijn ideaal voor grootschalige projecten waar een aanzienlijke hoeveelheid stroom vereist is.

Wat is een verdeelkast elektra?

Een verdeelkast elektra, is een elektriciteitsverdeler die zorgt voor het verdelen van elektriciteit vanuit één bron naar meerdere aansluitpunten. Dit is vooral belangrijk op locaties waar de behoefte aan stroom groter is dan de beschikbare capaciteit. Bouwplaatsen en evenemententerreinen zijn typische voorbeelden waar een verdeelkast elektra belangrijk is. Door het gebruik van een verdeelkast elektra kunnen verschillende apparaten en machines worden aangesloten, waardoor optimaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare elektriciteit.

SAMEN MAKEN WE ER WERK VAN!