Tuin & park

Stobbenfrezen

Heeft u een boom gerooid? Dan blijven vaak de wortels en de stobben over. Dit kunt u verwijderen met een stobbenfrees. De stobbenfrees is een zware machine die de stobben en wortels stuk kunnen maken, om te voorkomen dat deze weer uitloopt.

Een stobbenfrees in gebruik

Wilt u een mooie tuinperk of een grasveld aanleggen waar een boom in de weg stond? Dan heeft u de boom waarschijnlijk kunnen kappen, maar bleven er wortels en stobben in de grond. Dat is boven de grond te zien. En in de grond kunnen de wortels voor nieuwe uitloop zorgen. Dat willen we voorkomen en daarvoor gebruikt u een stobbenfrees. Een stobbenfrees verwijdert het deel boven de grond, maar ook de wortels in de grond. U hoeft de hele stronk niet uit te graven, de stobbenfrees kan namelijk gewoon in het zand werken.

Verwisselbare en herslijpbare messen

De messen van een stobbenfrees zullen gaandeweg wel slijten door onder andere stenen, zand en metaaldeeltjes in de grond. Bij 123 Machineverhuur bieden we verwisselbare en herslijpbare hardmetalen messen. U betaalt dan ook bij het huren van de stobbenfrees eenmalig €30,- slijtagekosten.

Meer informatie over stobbenfrees

Heeft u nog vragen over een stobbenfrees huren of het gebruik er van? U kunt al uw vragen stellen over de stobbenfrees en andere te huren materialen bij 123 Machineverhuur. Als u zeker weet welke stobbenfrees u nodig heeft, plaats de stobbenfrees dan in uw winkelmandje. Vervolgens kunt u aangeven van wanneer tot wanneer u de stobbenfrees nodig heeft en bij welke locatie van 123 Machineverhuur u de machine wil ophalen. Let op: uw bestelling is pas definitief na onze bevestiging. Wij proberen dit binnen een werkdag aan te geven.

Verhuur voor en door professionals!