Tuin & park

Stobbenfrezen

Als u een boom gerooid heeft, blijven de wortels van de stobben vaak over. Door een stobbenfrees te huren, kunt u deze gemakkelijk verwijderen. Een stobbenfrees huren bij 123 Machineverhuur zorgt ervoor dat u een zware machine tot uw beschikking krijgt die de stobben en wortels een stuk kleiner kunnen maken, zodat ze niet weer uitlopen. Aarzel dus niet langer en kom een stobbenfrees huren bij 123 Machineverhuur.

Een stobbenfrees in gebruik

Wilt u een mooi tuinperk of grasveld aanleggen waar een boom in de weg stond? Dan heeft u de boom waarschijnlijk kunnen kappen, maar bleven er wortels en stobben in de grond. Stobben zijn boven de grond te zien, maar in de grond kunnen de wortels voor een nieuwe uitloop zorgen. Door dat te voorkomen, komt u een stobbenfrees huren bij 123 Machineverhuur. Een stobbenfrees verwijdert het deel boven de grond, maar ook de wortels in de grond. U hoeft de hele stronk niet uit te graven, want de stobbenfrees kan namelijk gewoon in het zand werken.

Verwisselbare en herslijpbare messen van een boomstronkfrees

De messen van een boomstronkfrees, zoals de te huren stobbenfrees ook wel genoemd wordt, zullen gaandeweg wel slijten door onder andere stenen, zand en metaaldeeltjes in de grond. Bij 123 Machineverhuur bieden we verwisselbare en herslijpbare hardmetalen messen. U betaalt bij het huren van de stobbenfrees dan ook eenmalig €30,00 slijtagekosten, zodat wij de opgelopen 'schade' kunnen coveren.

De diepte waarmee u de boomstronken dient te verwijderen, is afhankelijk van de reden waarom u de stronken wilt verwijderen. Doorgaans kiest men ervoor om 35 tot 40 centimeter aan te houden, maar in sommige gevallen is een diepte van 25 centimeter ook voldoende. Dit aantal centimeter is meestal voldoende op het moment dat er nieuwe bestrating aangelegd wordt. Bij het huren van een stobbenfrees kunt u de restdeeltjes van de boom laten veranderen in houtsnippers. Deze snippers zullen vergaan als het gemixt wordt met het zand. Blijft er een te grote hoeveelheid over? Dan kunt u deze snippers naar de stort brengen.

Stronkenfrees huur

Kiest u voor de huur van een stronkenfrees, dan kunt u de stronken op een zo efficiënt mogelijke manier verwijderen. Er bestaan namelijk ook methodes waarbij u gaten in de stronk boort, er een flinke lading petroleum in giet en de boel in vuur en vlam zet. Dit is echter geen behoorlijk efficiënte manier, omdat u de overgebleven as daarna weg moet graven. Het bedekken van de boomstronk met een oude vuilniszak is een ander alternatief voor een stobbenfrees huren, maar het zal dan een stuk langer duren totdat het overblijfsel verdwenen is. Kies dus voor de gemakkelijke methode en kom een stobbenfrees huren.

Meer informatie over stobbenfrees

Heeft u nog vragen over een stobbenfrees huren of het gebruik er van? U kunt al uw vragen stellen over de stobbenfrees en andere te huren tuin & park materialen bij 123 Machineverhuur. Neem telefonisch contact met ons op via 0800 - 53 53 123 of stuur een bericht via ons contactformulier. Als u zeker weet welke stobbenfrees u nodig heeft, plaats de stobbenfrees dan in uw winkelmandje. Vervolgens kunt u aangeven van wanneer tot wanneer u de stobbenfrees nodig heeft en bij welke locatie van 123 Machineverhuur u de machine wil ophalen. Let op: uw bestelling is pas definitief na onze bevestiging. Wij proberen dit binnen een werkdag aan te geven.

SAMEN MAKEN WE ER WERK VAN!