Meetapparatuur

Theodoliet

Bent u op zoek naar een hoekmeetinstrument? Dan bent u op zoek naar een theodoliet. Een theodoliet wordt in de bouwkunde en landmeetkunde gebruikt. U huurt er gemakkelijk een via 123 Machineverhuur.

Wat is een theodoliet?

Een theodoliet is een hoekmeetinstrument, die gebruikt wordt in landmeetkunde en in de bouwkunde. Met een hoge nauwkeurigheid kunt u horizontale en verticale hoeken meten. Middels een kijker die om twee verschillende assen kan draaien wordt de hoek gemeten. De eerste as is verticaal en de tweede is horizontaal. Staat de theodoliet waterpas, dan ziet u de eerste as in een verticale positie en de tweede dus in de horizontale. Er zijn optische en elektronische theodolieten.

Waarvoor gebruikt u een theodoliet?

Een theodoliet gebruikt u voor het meten van hoeken en het meten van afstanden. Vaak wordt dit in de bouw of wegenbouw gebruikt of voor kadastrale werkzaamheden, zoals grensbepaling. Daarnaast wordt het ook gebruikt voor tekenwerk, gericht op de realisatie van cartografie.

Theodoliet huren

Een theodoliet kunt u huren. Het huren van een theodoliet kan een uitkomst zijn als u een theodoliet niet dagelijks of wekelijks gebruikt. Elke theodoliet en ook andere meetinstrumenten hebben wel wat afwijkingen. Degene die er mee werkt, moet weten wat die afwijkingen zijn, om alsnog zo nauwkeurig mogelijk te kunnen werken. Het is dus belangrijk dat u op de hoogte bent van de afwijkingen bij het huren van een theodoliet. Een verhuurder moet u dat precies vertellen. Bij 123 Machineverhuur zullen we u alle benodigde informatie leveren als u een theodoliet bij ons huurt.

Theodoliet huren via 123 Machineverhuur

U huurt een theodoliet gemakkelijk via onze website. U plaatst de theodoliet in uw winkelmandje. Als u vervolgens aangeeft wanneer u de theodoliet nodig heeft, dan kijken wij of de gewenste theodoliet dan ook beschikbaar is. Uw reservering is niet definitief tot wij akkoord hebben bevonden. Dit proberen we binnen 24 uur kenbaar te maken aan u via de mail of we bellen u. U kunt de theodoliet vervolgens in de voor u dichtstbijzijnde vestiging van 123 Machineverhuur ophalen. Wij leveren een theodoliet altijd inclusief statief en we zorgen dat u op de hoogte bent van de werkwijze van desbetreffende theodoliet.

Vragen over theodoliet?

Heeft u nog vragen over de theodoliet of over 123 Machineverhuur? Op onze website kunt u kijken of uw vraag op de over ons pagina staat, of u vult het contactformulier in. We zijn ook per mail of via 0800-5353123 te bereiken op maandag tot en met vrijdag van 7 tot 5 en op zaterdag van 8 tot 12. We voorzien u graag van advies, zodat u zeker bent dat u de juiste hulpmiddelen huurt voor tijdens uw werkzaamheden.

 

Verhuur voor en door professionals!