Pompen

Membraam pompen

Een membraanpomp is een verdringerpomp die voor verschillende toepassingen erg flexibel kan worden ingezet. De membraanpomp kan onder andere gebruikt worden voor verschillende hygiënische processen en is uitermate geschikt voor vervuild water zoals slib of bagger met kleine kiezelstenen.

De membraanpomp dankt zijn naam aan het membraan wat binnenin de pomp verwerkt zit. Dit is een kunstmatig opgebouwd laagje, die twee delen van elkaar scheidt. Het ene deel is hydrofiel (dol op water), terwijl het andere deel een afkeer heeft van water (hydrofoob). Heeft u een klus waarbij u een membraanpomp nodig heeft? In ons assortiment vindt u verschillende mogelijkheden wat betreft de membraanpomp. Bekijk ze hier!

Hoe werkt een diafragmapomp?

Hoewel de werking van de diafragmapomp relatief eenvoudig is, valt het nog niet mee om er uitleg over te geven. Aan de achterkant van de membraanpomp bevinden zich twee ‘kamers’, die met elkaar in verbinding staan door een middenstuk. Dit middenstuk bevat perslucht. Door middel van een snel bewegend ventiel, pompt dit middelste deel beurtelings lucht in de twee kamers. De achterliggende buizen worden hierbij ombeurten van elkaar afgesloten. Bij het pompen worden de vuile deeltjes ‘opgezogen’ met behulp van de diafragmapomp. Zo haal je vervuild water uit een oppervlak!

De membraanpompen van 123 Machineverhuur

De membraanpompen uit ons assortiment beperken zich tot twee exemplaren. U maakt hierbij zelf de keuze of u een membraanpomp wilt die op elektriciteit loopt of op diesel. Eerstgenoemde variant is de membraanpomp van 400 volt. Deze is in staat om 20m³ per uur weg te pompen. De pomp op olie verbruikt zoals gezegd diesel en pompt dezelfde hoeveelheid kubieke meter weg per uur.

Zet uw eisen op een rijtje en bekijk welke membraanpomp daar het beste aan voldoet. Wat voor klus met chemicaliën staat er op de planning? Stel de werkzaamheden vast en kies vervolgens een membraanpomp die u hierbij kan ondersteunen. 123 Machineverhuur helpt u graag!

Waarvoor en hoe lang heeft u een membraanpomp nodig?

De membraanpomp wordt vooral gebruikt voor het absorberen van stoffen in het water die lastig te scheiden zijn op een andere wijze. Hierbij kunt u denken aan middelen die een plakkerige structuur hebben, chemische stoffen of resten van producten uit de apotheek.

Aan de hand van de grootte van de klus, bedenkt u hoe lang u de membraanpomp wilt huren. De prijzen voor het huren van een membraanpomp staan aangeven per dag en per week. Hierdoor bieden wij volledige transparantie in het geven van onze prijzen, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Membraanpomp online huren

De membraanpomp kunt u huren via onze website. Leg de pomp in uw winkelmand en ga over tot het huren van deze pomp. U kunt dit gemakkelijk doen via onze website, want u hoeft alleen maar uw persoonlijke gegevens in te vullen en één van onze vestigingen uit te kiezen. Na ontvangst van uw reserveringsaanvraag gaan wij voor aan de slag. De reservering moet namelijk nog eerst door ons bevestigd worden. Dit proberen wij doorgaans binnen één werkdag te doen.

Meer weten over deze pomp?

Heeft u nog vragen over de membraanpomp? Onze specialisten vertellen u er graag meer over. U kunt onze klantenservice bereiken via het gratis telefoonnummer 0800 – 53 53 123. Wij voorzien u graag van alle informatie die wij hebben. Meer weten over onze werkwijze? Ook daarvoor kunt u natuurlijk even contact met ons opnemen.

SAMEN MAKEN WE ER WERK VAN!