Meetapparatuur

Kabel/leiding detector

Op zoek naar meetapparatuur? Meetapparatuur kan u zekerheid geven over of u de werkzaamheden nog moet bijstellen of niet. Ook kunt u bijvoorbeeld leidingen opsporen of metaal. Een eenvoudig en veelgebruikte tool is de leidingzoeker, waardoor u gerust kunt boren.

Leidingzoeker

Wilt u een gat in de muur boren, maar nog geen idee waar de leidingen lopen? Met een leidingzoeker spoort u ze gemakkelijk op. Zo weet u precies of u op de plek waar u dacht kan boren. Er is namelijk een kans dat er een leiding, stroomkabel of een houten constructie achter de muur zit op de plek waar u wilt boren. Met een leidingzoeker kunt u veel schade, kosten en gedoe voorkomen.

De werking van een leidingzoeker

Leidingzoekers zijn complexe meet- en detectiesystemen. Met behulp van ultrasone technologie, wordt er een signaal uitgezonden als de zoeker een leiding, metalen of houten balk, spijker, buis of kabel vindt. Ga vervolgens drie keer langs hetzelfde punt om de meting nauwkeuriger te maken. Sommige leidingzoekers geven aan hoe diep het materiaal te vinden is. Zo weet u precies of u misschien net wel kunt boren of dat u beter een andere plek op kunt zoeken.

Wat is een leidingzoeker?

Een leidingzoeker is een klein, compact apparaat met een LCD scherm. De sensoren zitten aan de bovenkant of in het midden. De buitenkant is gemaakt van kunststof en een antislip rubberen beschermingssysteem. Zo zijn de leidingzoekers mooi degelijk en gaan de sensoren niet gelijk minder werken na een val.

Waar moet u rekening mee houden bij het gebruik van een leidingzoeker?

Binnen no-time heeft u de leidingzoeker in gebruik. U stelt de leidingzoeker in op waar het op moet zoeken: hout, metaal of kabels. Vervolgens verplaatst u de zoeker langs de muur om te kijken of het een signaal geeft. Afhankelijk van of de leidingzoeker de diepte meet, geeft deze dat ook aan. U moet bij het gebruik van een leidingzoeker wel rekening houden met onder andere metalen sieraden en metalen objecten en elektrische apparaten. Deze kunnen voor minder betrouwbare resultaten zorgen. Ook kan het voorkomen dat er statische elektriciteit op de muur ontstaat, wat te voorkomen is door uw hand vlak op de muur te plaatsen.

Leidingzoeker en ander meetapparatuur bij 123 Machineverhuur

Bij 123 Machineverhuur vindt u leidingzoekers en ander meetapparatuur. Denkt u aan afbouwlasers, afschotlasers, metaaldetectoren en rioollasers. Ook waterpasinstrumenten kunnen handig zijn bij het waterpas ophangen en plaatsen. Wij maken u het huren van machines zo makkelijk mogelijk. U geeft aan wanneer u het materiaal nodig heeft en wij zorgen, bij akkoord, dat het op de juiste locatie aanwezig is. Wij zijn bereikbaar door heel het land. Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

 

SAMEN MAKEN WE ER WERK VAN!