Beton- & metselwerk

Tegelsnijplanken

Bent u druk bezig met het leggen van tegels in uw woning? Kom dan een tegelsnijder huren bij 123 Machineverhuur om het maximale uit uw materiaal te halen. Door een tegelsnijder te huren, maakt u de tegels perfect passend voor uw vloer of wand. Komt u een tegelsnijder huren bij één van onze vestigingen, dan worden uw tegels netter geknipt dan ooit te voren. Het apparaat bevat een maatblokje, die vast te zetten is. Het wieltje glijdt over het oppervlak en is verantwoordelijk voor het snijwerk. Alle tegels krijgen zo gegarandeerd dezelfde afmeting, wat fluctuaties voorkomt.

Tegelsnijders

Ben je druk bezig met het leggen van tegels in je woning? Kom dan een tegelsnijder huren bij 123 Machineverhuur om het maximale uit je materiaal te halen. Door een tegelsnijder te huren, maak je de tegels perfect passend voor je vloer of wand. Huur een tegelsnijder bij een van onze vestigen en knip je tegels netter dan ooit tevoren. Het apparaat bevat een maatblokje, die vast te zetten is. Het wieltje glijdt over het oppervlak en is verantwoordelijk voor het snijwerk. Alle tegels krijgen zo gegarandeerd dezelfde afmeting, wat fluctuaties voorkomt.

Onze apparaten en machines zijn zowel per dag als per week verkrijgbaar, waardoor je zelf beslist hoe lang je het product in bezit wilt hebben. Bekijk ons aanbod dus snel!

Maximaal resultaat met tegelknipper

Voordat je gebruik maakt van de tegelknipper, is er wat voorwerk nodig om van start te gaan. Het achterhalen van de breedte van de tegel die je wilt knippen, is de eerste te nemen hoorde. Je meet deze waarde door de middellijn als uitgangspunt te gebruiken en af te tekenen. Om nauwkeurige potloodstreken neer te zetten op de tegel, gebruik je een rolbandmaat en een waterpas. Houd hierbij rekening met de voeg, die in het midden moet komen.

Nu is het tijd om de tegelsnijder na het huren te gebruiken. Doe een beroep op het maatblokje van de tegelknipper, die evenredige snijbewegingen in de hand werkt. Trek vervolgens het wieltje over de lengte van de tegel, zodat er gelijke stukken ontstaan. Om de oneffenheden weg te halen, gebruik je een slijpmachine voor maximaal resultaat.

Klinkerknippers van verschillende groottes

Heb je grote tegels voor in de badkamer of ga je voor kleine wandtegels achter het kookstel? Voor ieder soort tegel zijn er klinkerknippers. Bij 123 Machineverhuur kun je een tegelsnijder huren met een capaciteit van 600 of 1200 mm. Dat betekent dat je tegels van 60 cm of 120 cm kunt snijden.

Heb je een te kleine tegelknipper, dan kun je niet de gehele tegel snijden. Heb je een te grote tegelsnijder, dan ligt de tegel instabiel en kunnen er ongelukken gebeuren. Weet je niet goed welke tegelsnijder je hebt beste kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op en leg je situatie uit, dan denken onze specialisten graag met je mee.

Tegelsnijder met geleiding

Een tegelsnijder met geleiding werkt veel fijner dan een tegelsnijder zonder. Een geleiding op een tegelsnijder zorgt voor een vloeiende beweging bij het snijden van de tegel. De snijboom snijdt soepel over de tegel dankzij de geleider, wat irritatie voorkomt door een stroeve snijboom die niet naar voren of naar achteren wil. De soepele manier van snijden zorgt voor een superstrak gesneden tegel, maar ook voor werkgemak en veiligheid.

Tegelsnijder huren bij 123 Machineverhuur

Bij 123 Machineverhuur huur je gemakkelijk een tegelsnijder. Plaats de gewenste machine in je winkelmand en plaats een reservering. Hierbij kun je ook nog aangeven wat jouw dichtstbijzijnde locatie is om alles een stuk makkelijker te maken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Voor meer informatie over verschillende machines en voor antwoorden op al je vragen, kun je contact opnemen met onze klantenservice. Zij kunnen je meer vertellen en je voorzien van een passend en persoonlijk advies. Bent u op zoek naar andere apparaten binnen beton en metselwerk? U ziet alle andere apparaten op de pagina van beton en metselwerk.

FAQ's

Wat kost een tegelsnijder huren?

 

Bij 123 Machineverhuur huur je een tegelsnijder 600 mm vanaf € 15,- per dag en € 38,- per week. De tegelsnijder 1200 mm huur je vanaf € 42,50 per dag en € 100,- per week.

Hoe gebruik je een tegelsnijder?

 

Volg deze stappen om de tegelsnijder effectief te gebruiken:

  • Voorbereiding: meet de breedte van de tegel die je wilt snijden door de middellijn als referentie te nemen en af te tekenen. Gebruik een rolbandmaat en waterpas voor nauwkeurige metingen, rekening houdend met de voeg die in het midden moet komen.
  • Instellingen: stel de maat in op de tegelsnijder op basis van je metingen en markeer de tegel met een potlood op de gewenste snijlijn.
  • Snijden: plaats de tegel op de tegelsnijder en zorg ervoor dat de gemarkeerde lijn goed uitgelijnd is met het snijwiel van de tegelsnijder.
  • Aansnijden: druk de snijarm langzaam en gelijkmatig naar beneden om het snijwiel in de tegel te laten snijden. Oefen een constante druk uit voor een nette snede.
  • Afwerking: til de snijarm op en breek de tegel voorzichtig op de snijlijn door druk uit te oefenen op de gebroken lijn.

Voor het beste resultaat, oefen eerst op een paar tegelstukken voordat je begint met het snijden van de tegels die je wilt gebruiken voor je project.

SAMEN MAKEN WE ER WERK VAN!