Tuin & park

Tuinfrezen

Staat u op het punt om uw tuin gereed te maken voor de aankomende zomer? Dan heeft u er baat bij om een tuinfrees, ook wel grondfrees, te huren. Het huren van een tuinfrees zorgt ervoor dat u de grond makkelijker bewerkt in de tuin en dat ongewenst onkruid verwijderd wordt. Zo blijft er een gezonde bodem over die vrij is van zaken die schade kunnen toebrengen aan uw tuin.

Bij 123 Machineverhuur kunt u verschillende varianten van de grondfrees huren, waarbij het voornaamste verschil zit in benzine of diesel. Benieuwd naar de mogelijkheden rondom een tuinfrees huren? Op deze pagina vindt u hier meer informatie over.

Waarom een tuinfrees huren?

Als u uw tuin aanpakt, is de kans groot dat u de grond moet omploegen of simpelweg moet verbeteren om er maximaal resultaat uit te halen. Een grondfrees is hier speciaal voor gemaakt. Misschien heeft u overwogen om de grond in uw tuin met de hand, of uiteraard op een andere manier, om te spitten of te ploegen. Maar door een tuinfrees te huren vergemakkelijkt u deze klus. Door het gebruik van een tuinfrees is het werk dat u moet verrichten veel minder arbeidsintensief en minder tijdrovend.

Het huren van een grondfrees zorgt er niet alleen voor dat de grond die u moet gaan gebruiken er mooi bijligt, maar ook dat onkruidresten kapot worden gemaakt. Een andere bijkomstigheid is dat de tuinfrees of grondfrees zorgt voor wat lucht in de aarde. Een verbeterde structuur en een groter volume van uw tuin zijn hier de gevolgen van. Zo heeft u meer profijt van uw gazon.

De mogelijkheden van een grondfrees

Om de grondfrees optimaal te gebruiken, klapt u de hendels van het apparaat zo ver uit, dat ze een prettige hoogte hebben. Op die manier hoeft u niet te bukken om vakkundig aan de slag te gaan met het apparaat. Bovendien is het, met wat kleine aanpassingen, mogelijk om de grondfrees te veranderen in een verticuteermachine of een kantensnijder.

 

FAQ's

Hoe werkt een tuinfrees?

 

De tuinfrees wordt aangedreven door een motor die de messen of tanden in beweging brengt. De messen worden in de grond gestoken en draaien rond, waardoor de grond wordt losgemaakt en omgeploegd. De diepte waarop de messen werken kan worden ingesteld, afhankelijk van de gewenste diepte van het graven.

Hoe diep gaat een tuinfrees?

 

Een tuinfrees kan doorgaans tot een diepte van ongeveer 20-30 centimeter graven. Dit is afhankelijk van het type en model van de machine en de instellingen van de gebruiker. Sommige grondfrezen hebben instelbare dieptes, terwijl andere vaste dieptes hebben. Over het algemeen wordt aangeraden niet te diep te graven, vooral als de grond hard of compact is. Te diep graven kan de grondstructuur beschadigen.

Hoe zet ik een bouwhek op?

 

Begin met het neerleggen van de eerste twee blokken. Plaats het bouwhek in de blokken. Leg vervolgens het volgende blok neer en plaats het bouwhek in de blokken. Bevestig vervolgens de bouwhekken aan elkaar met een bouwhekklem. Wilt u uw bouwhek verstevigen omdat u deze zich bijvoorbeeld op een locatie bevinden waar de wind vrij spel heeft, bevestig de bouwhekken dan om de 3 hekken met een schoor.

Wat is het verschil tussen een tuinfrees en een grondfrees?

 

Hier kunnen we heel kort over zijn: ze zijn namelijk hetzelfde. Wel bestaan er van grondfrezen ook hele grote formaten, bijvoorbeeld voor in de landbouw. Terwijl tuinfrezen echt alleen bedoeld zijn voor kleinere oppervlakten zoals de tuin

 

Verhuur voor en door professionals!